top of page

DİJİTAL GÜVENLİK VE İLETİŞİM BECERİLERİ ATÖLYELERİ

1. Etkili iletişim, empati, duygusal zeka ve ilişki kurma becerilerine odaklanan atölyeler, katılımcıların sosyal ilişkilerini güçlendirmeyi amaçlamaktadır.

2. Öğrenciler, internet güvenliği konusunda daha bilinçli ve dikkatli davranma eğilimi gösterdi. Kişisel bilgi paylaşımının riskleri konusunda artan farkındalık gözlendi, güvenli şifre oluşturma pratiği benimsendi.Sosyal medya etkin kullanımı ve mahremiyet konusundaki bilinç düzeyinde olumlu değişiklikler gözlendi.

https://tr.padlet.com/osmanberkiinal07_/dijital-g-venlik-at-lyesi-wr0uap8d0gkjdx56

16.jpg

Yapılan Etkinlikler:1. Bilgi Yarışması:  KAHOOT Dijital güvenlikle ilgili temel kavramlar ve , güçlü şifre oluşturma, güvenli internet kullanımı ve sosyal medya etik kuralları konularında kahoot hazırladılar ve sınıfça oynandı.

https://create.kahoot.it/details/52e0e36f-bf32-4031-9115-21496c14e886

image.png

Mahremiyet Duvarı Oluşturma

http://linoit.com/users/OsmanBerkiinal07/canvases/inbox

• Öğrenciler, hangi bilgilerin paylaşılabilir olduğunu ve hangilerinin özel kalması gerektiğini belirleyen bir poster veya duvar oluşturarak öğrendi.

Çevrimiçi oyunlarda nasıl güvenle gezilir: Flippity Matching Game

 

https://bit.ly/4aSxj0L

image.png

Güvenli Şifre Atölyesi: 

 Öğrencilere güvenli şifre oluşturmayı öğreten bir atölye düzenlendi.

https://bit.ly/3Sa7SQG

image.png

Güvenli İnternet Kullanımı Oyunu• Online platformlarda nasıl güvenli gezineceklerini, doğru kaynakları nasıl bulacaklarını öğretmek için interaktif bir oyun tasarlandıGüvenli internet kullanımı :Flippity Word scrabble

 

https://bit.ly/3RSOBlp

image.png

Iyi-Oluş ne demektir,WORD ART kullanarak poster hazırlandı.

image.png
image.png
image.png

• Öğrenciler Gerçek yaşanmış dijital güvenlik hikayelerini paylaştılar• Bu hikayeler üzerinden dijital güvenlik konularında grup tartışmaları düzenlendi.Bu etkinlikler, öğrencilerin dijital dünyada karşılaşabilecekleri riskleri anlamalarına ve bu risklere karşı nasıl korunacaklarını öğrenmelerine yardımcı oldu.

. Dijital Denge Anketi ve Değerlendirme:

https://forms.gle/wNf828z75QQLjPtk7

• Öğrenciler kendi dijital denge alışkanlıklarını değerlendirebilecekleri interaktif bir anket değerlendirme uygulaması hazırladılar.

• Ekran süresi yönetimi konusunda öğrencilerde bir farkındalık oluştu ve ara verme stratejileri geliştirildi.

• Dijital dünyadan uzaklaşma ve doğa ile etkileşim aktiviteleri, öğrencilerin stres yönetimi ve fiziksel sağlık konularında olumlu değişiklikler göstermelerine katkı sağladı.

image.png
image.png
image.png
image.png
bottom of page